2. března 2010 • 20:39

Konečně doma. Bauera slaví v Božím Daru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Božím Daru dnes přivítaly stovky fanoušků z celého Karlovarského kraje Lukáše Bauera, úspěšného olympionika a dvojnásobného bronzového medailistu z Vancouveru.



Obdobná slavnost se nekonala v Bauerově bydlišti poprvé, tentokrát ale byly oslavy nejbouřlivější. Na improvizovaném pódiu zůstal úspěšný olympionik dobrou hodinu a nadšené davy ho nehodlaly pustit. Na radnici pak následovala autogramiáda.

Pro Bauera byla připravena tradičně řada darů. Od lyžařů z oddílu TJ Slovan Karlovy Vary dostal obrovský dort, prý aby si ho pořádně vykrmili. Za úspěchy na olympiádě ho pak nominovali do štafety pro krušnohorské historické závody.

"Potřebovali bychom, aby nám ji rozběhl. Ale nejspíše v té době bude závodit jinde. Tak snad příště. Jsme moc rádi, že se mu tak daří, a držíme mu palce," uvedla za lyžaře Jitka Peřinová.

Lukáš BauerFoto ČTK


Složitá úloha připadla pro božídarského místostarostu Jaroslava Formáčka. Od místní radnice totiž Bauer už dostal snad vše, co mohl. Včetně klíčů od města a čestného občanství.

"Prozatím opravdu nevíme, jak ho tentokrát za úspěchy odměníme. Musíme to probrat na zastupitelstvu. Každopádně od nás dostane ocenění po skončení sezony. Možná k těm dvěma medailím z olympiády ještě něco přibude," uvedl Formáček.

Lukáš Bauer poděkoval všem fanouškům za přízeň a přivítání. V Božím Daru se ovšem příliš neohřeje.

"Počítám, že to bude tak jeden den a zase musím vyrazit. Zítra budu asi hlavně spát a věnovat se rodině, která mě hodně dlouho neviděla," uvedl Bauer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud