15. března 2010 • 10:03

Čeští sledgehokejisté si semifinále nezahrají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští sledge hokejisté prohráli na paralympijských hrách ve Vancouveru i druhý zápas. V neděli podlehli výběru Spojených států amerických 0:3 a přišli o naději na postup do semifinále. Ve slalomu zůstal trojlístek českých lyžařů daleko za stupni vítězů.



Američtí hokejisté měli od počátku zápasu více ze hry a v osmé minutě využili přesilovku. Chaceho střelu od modré čáry brankář Vápenka s obtížemi vyrazil a Lipsett pohotově zasunul kotouč do sítě. "Oba týmy nejdříve vyčkávaly, co vymyslí ten druhý. Jenže pak sehráli Američané perfektně přesilovku a dostali se do pohody," řekl český reprezentant Jiří Berger.

Čechům chyběla častější střelba, naopak Vápenka se měl co ohánět. V 28. minutě však už nestačil na dravý Salamonův průnik. "V útoku to vážně skřípe. Chybí nám klid, pohyb i přihrávka," přiznal Berger. "Zatímco my unáhleně pálíme na branku už z velké vzdálenosti, soupeři si puk nahodí, dojedou pro něj k brankovišti a zakončí," doplnil útočník Zdeněk Krupička.

Jiskra naděje zhasla v 34. minutě, když Vápenkovi propadla do sítě polovysoká střela Connellyho. Poté, co ve večerním utkání Japonsko přehrálo Koreu 5:0, vidina českého postupu do semifinále vzala za své. "Bylo jasné, že si to Japonci pohlídají. Tak si to s Koreou rozdáme alespoň o třetí místo ve skupině," prohlásil Berger.

Medailistka z minulých her v Turíně Anna Kulíšková neočekávala ve slalomu výrazný úspěch, v kategorii žen se zrakovým postižením dojela desátá. Zvítězila třiapadesátiletá Sabine Gasteigerová, nejstarší členka rakouského paralympijského týmu ve Vancouveru.

V kategorii mužů na monoski obsadil Oldřich Jelínek 23. místo, krajana Radima Kozlovského předčil o šest pozic. V soutěži zrakově postižených získal zlato slovenský lyžař Jakub Krako.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud