3. srpna 2009 • 02:05

VIDEO: Grygera kriminálně zřídil Ronalda!

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby fotbalisté za své fauly chodili do vězení, Zdeněk Grygera (29) by byl po pátečním utkání Juventusu Turín s Realem Madrid (2:1) adeptem na doživotí.



Cristiano RonaldoFoto ČTK/AP
Ze surového zákroku, který vytasil na nejdražšího fotbalistu světa Cristiana Ronalda (24), musel všem divákům jezdit mráz po zádech. Je až s podivem, že koleno portugalské hvězdy takovou ránu vydrželo.

Real Madrid zaplatil v létě Manchersteru United za Ronalda šílenou částku: dvě a půl miliardy korun. Nákladná investice mohla vzít v pátek zasvé – »zásluhy « by připadly českému obránci Juventusu Zdeňku Grygerovi.

Míč sklepnutý na půlce Juventusu mířil přesně mezi Grygeru a Ronalda. Portugalský špílmachr byl u balonu o kousek dřív a lehce si ho předkopl. V tu chvíli přišla obrovská »kosa«.

Grygera reagoval na původní směr míče, promáchl a s obrovskou energií zaryl kolíky kopačky přímo do vnitřní strany Ronaldova kolena.

„Český hráč předvedl v úplném konci utkání kriminální faul. Naštěstí je Ronaldo v pořádku,“ píše se ve španělském deníku Marca. První momenty po zákroku však tak pozitivně nevypadaly. Ronaldo se svíjel v bolestech, ze hřiště odkulhal a do zbytku mače už nezasáhl.

Děsivý faul, který byl oceněn pouze žlutou kartou, tedy skončil bez následků. Dobře pro Grygeru – těžko by se totiž bránil nálepce »Ten, co připravil Real o dvě a půl miliardy«

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud