Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílenec na silnici! Zběsilý cyklista rozmlátil kolo za stovky tisíc

Autor: adl

Byl vytočený do nepříčetnosti. Na závěrečnou akci cyklistického seriálu v Miláně se Jeremy Santucci připravoval hodně dlouho. Když se ovšem kvůli kolizi v kvalifikaci nedostal do hlavního závodu, začal zuřit. V záchvatu vzteku mrštil o zem své kolo, které se rozpadlo na dva kusy. „Neunesl jsem to,“ omlouval se na sociálních sítích.

První říjnový den finišoval cyklistický seriál Red Hook Criterium závěrečným podnikem v Miláně. Americký cyklista sice za celý rok nezískal do žebříčku ani jeden bod a nebojoval o závěrečné umístění. I tak se pilně připravoval.

V kvalifikačním závodě se Santucci dostal, podle jeho slov v rychlosti 61 km/h, do kolize. Kolo za několik stovek tisíc bylo nepojízdné, a tak jej nesl tratí na rameni. Když procházel kolem diváků stojících podél silnice, zběsile práskl kolo o zem. To se rozpůlilo.¨

Za své počínání poté prosil o prominutí.

„Omlouvám se za své jednání… Dostal jsem při srážce tvrdou ránu do hlavy. Obětoval jsem vše a mé emoce mě přemohly,“ napsal už uklidněný závodník na Instagramu.

Podobnou omluvu musel fanouškům vyseknout také na Facebooku, kde byl na incident dotazován. „Když máte tepovou frekvenci nad 190, celý rok pro tuhle chvíli trénujete a poté havarujete… Pak vámi probíhá hodně pocitů.“

Cyklistický závod Red Hook Criterium se jezdí od roku 2008 (začínalo se v brooklynské čtvrti Red Hook), seriál zahrnuje čtyři kritéria za rok. Kromě Milána se soutěž koná v New Yorku, Barceloně a Londýně. Závodníci používají kola s běžným převodem, musejí tak pořád šlapat a nemohou brzdit. Kolize jsou proto velmi časté.