Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poklad Schick! Od léta bude stát miliardu, Sampdoria chystá novou smlouvu

Autor: Václav Baumann

Krouží okolo něj Inter Milán a další velkokluby. Český útočník Patrik Schick (21) bude ale minimálně do léta sázet góly v Sampdorii Janov. A pak? Bude stát miliardu!

Momentální Schickova cena je 670 milionů korun. Ve smlouvě má totiž reprezentační fotbalista klauzuli, že za tuto částku ho musí Sampdoria uvolnit. A slavný Inter o tom už v zimě uvažoval. Nakonec ale nabídku nepodal a teď si milánské vedení drbe hlavu.

Janov totiž pro Schicka připravil novou smlouvu, jejíž detaily klub tají. Prezident Sampdorie Massimo Ferrero však potvrdil, že hlavní motivací bylo, aby zvýšil cenu vytáhlého útočníka. Nově má být výstupní klauzule nastavena na 1,1 miliardy korun!

Útočník Sampdorie janov Patrik Schick slaví branku do sítě Pescary
Útočník Sampdorie janov Patrik Schick slaví branku do sítě Pescary

Zájem gigantů? Potěší to

Sám Schick z přístavního města utíkat nechce. Přiznává však, že ho Inter Milán zaujal. „Samozřejmě je to hezké, když se o vás takové týmy zajímají. Těší mě to, ale tohle je záležitost mého agenta Pasky. Já teď myslím jen na Sampdorii,“ pověděl Schick serveru Tuttosport.

Pokud si ale kanonýr, který před osmi měsíci zamířil ze Sparty do Itálie za »pouhých« 27 milionů kaček, udrží famózní bilanci jeden gól na 100 odehraných minut, bude e ze Schicka dost možná v létě miliardář.