Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejstatečnější fanoušek (†6) prohrál svůj boj. Matčin vzkaz vás rozpláče

Autor: bko

V pátek odpoledne zasáhla fotbalový svět smutná zpráva. Malý fanoušek Sunderlandu Bradley Lowery, který si získal srdce celé Anglie, prohrál svůj dlouhý a statečný boj se smrtelnou nemocí. „Můj statečný kluk 7. 7. 2017 odešel s anděly,“ napsala matka chlapce, který se blízce skamarádil třeba s Jermainem Defoem.

Bradley bojoval se vzácnou formou rakovinou, zvanou neuroblastom, ale to mu nedokázalo zabránit, aby byl blízko tomu, co vážně miloval - fotbalu. Fotky Jermaina Defoa s malým klučinou v náručí tak obletěly svět, reprezentační útočník za ním často chodil i do nemocnice.

Bradley Lowery byl obrovským fanouškem Sunderlandu
Bradley Lowery byl obrovským fanouškem Sunderlandu

Nedávno se chlapcova rodina svěřila, že experimentální léčba selhala, Bradleyho stav se pomalu zhoršoval, až zhoubnému nádoru podlehl. „Můj statečný kluk odešel s anděly, v maminčině a tátově obětí, obklopený rodinou,“ napsala na účet jeho nadace maminka.

„Byl to náš malý superhrdina, bojoval do poslední chvíle, ale byl potřeba někde jinde. Neexistují slova, která by popsala, jak moc nám to zlomilo srdce. Děkujeme všem za podporu a milá slova. Spi sladce, chlapečku a ať tě andělé vezmou hodně vysoko,“ dodala Bradleyho matka ve vzkazu, který rozesmutnil každého, kdo kdy viděl, jak se tomuhle klučinovi rozsvítila očička na fotbalovém hřišti…