Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rajtoral (†31) po sobě nenechal vzkaz, ale seznam dluhů, píší v Turecku

Autor: pta, iSport.cz

Co dohnalo Františka Rajtorala k tomu, že se rozhodl sám ukončit život? Sebevražda českého fotbalisty je velkým tématem také v Turecku, kde působil od začátku této sezony v Gaziantepsporu. Podle informací tamních médií policie na jeho stole nenašla vzkaz, ale seznam dluhů...

Žádné podezření, že by se Rajtoral chystal k tak zoufalému činu, ale jinak v klubu dříve nepozorovali. "Před deseti až patnácti dny chtěl volno. Prý potřeboval v Česku vyřešit nějaké problémy. Mimo to se choval jako naprostý profesionál. Všichni jsme ho měli rádi," citoval vedoucího mužstva Mustafa Kizila místní zpravodajský web gaziantepgunes.

První informace z Turecka také hovořily o tom, že Rajtoral měl zanechat vzkaz na rozloučenou. V češtině. Když si ale policie začala papíry překládat, podle webu hurriyet.com.tr zjistila, že se jedná o seznam dluhů - poznámky, kdo mu co dluží, a komu dluží on.

Tři dny před Rajtoralovým úmrtím od něj měla odjet jeho současná přítelkyně zpátky do České republiky. Jednou z vyšetřovacích verzí tak je i možný rozchod. Měla by také proběhnout pitva, jejíž výsledky budou během několika dní.

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...

V klubu měli tušení, že něco není v pořádku ve chvíli, kdy se Rajtoral nedostavil na nedělní trénink. „Jeli jsme k němu domů. Dveře byly zamčené, ale v oknech se svítilo. Policie nám řekla, co se stalo. Je mi to hrozně líto, byl to usměvavý chlapec," řekl prezident klubu Ibrahim Kizil.

Původní informace hovoří o tom, že Rajtoral se k nešťastnému činu uchýlil z rodinných důvodů. Již během působení v Plzni ho ale sužovaly deprese a často se uvnitř trápil. Měl prý navíc také problémy s hazardem.

Kapitán Gaziantepsporu Elyasa Süme byl z tragické zprávy zdrcený. „Nevím, co k tomu říct. Nikdo to nečekal. Jsme zničeni. Ztratili jsme kamaráda, kterého jsme měli rádi. Upřímnou soustrast všem. Je to pro nás šok, všechno se zdálo být v pořádku.“

Sebevražda! František Rajtoral se v Turecku oběsil - čtěte ZDE »

Plzeňská oslava. František Rajtoral slaví po boku Pavla Horvátha a Davida Limberského
Plzeňská oslava. František Rajtoral slaví po boku Pavla Horvátha a Davida Limberského

 

Nikdy nezapomeneme! hlásí osobnosti na sociálních sítích
Video se připravuje ...