Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragédie na MS v Lokti! Nadějný motokrosař (†13) spadl, oživovali ho marně

Autor: iSport.cz, ČTK

Hrůzostrašná tragédie se odehrála v závodě mistrovství Evropy mladých motokrosařů v rámci MS ve třídách MXGP a MX2 v Lokti. Havaroval zde třináctiletý zahraniční závodník, jehož záchranáři ve vážném stavu resuscitovali 45 minut, ale bohužel marně.

Úmrtí Igora Cuharciuce z Moldavska potvrdil na své internetové stránce pořadatel motokrosového MS, společnost Youthstream.

Tragédie se stala v závodě evropského šampionátu třídy do 85 ccm. Mladý jezdec havaroval na dvojskoku přes cestu a smrtelně se zranil. "Lékaři ho na místě nejméně tři čtvrtě hodiny resuscitovali, ale utrpěl zranění neslučitelná se životem," řekl Hes.

U nehody zasahoval i vrtulník. Soutěžní jízda byla předčasně ukončena a pořadatelé zrušili nedělní druhý závod této kategorie.

Šampionát EMX85 je stejně jako EMX65 pro ještě mladší jezdce a WMX pro kategorii žen součástí víkendového programu Grand Prix České republiky v hlavních motokrosových třídách MXGP a MX2. Ty dnes měly na programu tréninky a kvalifikační jízdy, v neděli se pojede o mistrovské body.