Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tajemná smrt fotbalisty Halenára (†35): Zmizel den po narozeninách!

Autor: kvč, med

Ve čtvrtek se ještě veselil, slavil 35. narozeniny. Dva dny poté se ale vše změnilo. Slovenská policie našla Juraje Halenára, nejlepšího střelce v historii tamní ligy, mrtvého.  Kanonýr, který se mihl i v české lize, měl podle dostupných informací spáchat sebevraždu.

Ve čtvrtek 28. června oslavil Juraj Halenár 35. narozeniny, 29. už ale byl nezvěstný. A situace bohužel nabrala rychlý spád ke smutnému konci. Hned v sobotu 30. v odpoledních hodinách nalezla policie jeho tělo ve Vrakunském lesoparku. Podle serveru Športky.sk si zhruba 300 metrů od diskotéky Harley, kde se měl v pátek večer nacházet, podřezal žíly.

Podle jeho okolí dohnaly 35letého fotbalistu k zoufalému činy problémy s dluhy. Halenár po sobě zanechal čtyřletého syna Nikolase, kterého měl se slovenskou Miss Universe 2011 Romanou Procházkovou.

Halenár byl nejlepším střelcem historie slovenské ligy, vyhrál v ní pět titulů, čtyři z nich se Slovanem Bratislava.

"Zpráva o jeho úmrtí mě šokovala a hluboce zarmoutila. Vážím si ho jako jedné z výrazných osobností našeho klubu v poslední dekádě. Byli jsme blízcí osobní kamarádi, měli jsme velmi dobrý vztah, o to víc mě ta zpráva rozesmutnila. Rodině a pozůstalým vyjadřuji upřímnou soustrast. Juraj zůstane navždy v našich srdcích," zavzpomínal na útočníka Ivan Kmotrík ml., viceprezident klubu.

Lítost nad odchodem jedno z někdejších velkých talentů slovenského fotbalu na sociálních sítích projevili také například Juraj Kucka z tureckého Trabzonsporu či nová posila pražské Sparty Uroš Radakovič.

Halenár působil v maďarském městě Nyíregyháza, v jendé sezoně oblékal i dres Sigmy Olomouc, zdaleka nejvíc se ale prosadil doma na Slovensku, především v dresu tří bratislavských klubů - Interu, Slovanu a Artmedie Petržalka. V roce 2015 se stal se 125 brankami nejlepším střelcem v historii soutěže. Třikrát nastoupil za slovenskou reprezentaci.

Bývalý útočník Juraj Halenár spáchal sebevraždu
Bývalý útočník Juraj Halenár spáchal sebevraždu