Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fanoušci Chile se bouří proti Alexisově přítelkyni. Chtějí rozchod

Autor: adl

Jihoameričané jsou horké hlavy. A co teprve fotbaloví fanoušci. Ti chilští se po nevydařených zápasech kvalifikace o mistrovství světa 2018 v Rusku opřeli do výkonů hvězdného Alexise Sáncheze. Terčem kritiky nicméně nebyl útočník Arsenalu, nýbrž jeho přítelkyně. „Dělá ho tlustým a líným,“ dal by se shrnout názor fanoušků, kteří chystají i protestní akci před dalším kvalifikačním cyklem.

Chile není v záviděníhodné pozici. Jako úřadující šampioni Copa América mají dvě kola před koncem jihoamerické kvalifikace na nadcházející světový šampionát v Rusku ztrátu jednoho bodu na postupové čtvrté místo. V říjnu ještě hrají doma s Ekvádorem a v Brazílii. Je reálné, že svátek fotbalu se příští rok v Rusku obejde bez nich.

Velké problémy však přišly až nyní. Nejdříve minulý pátek domácí výbuch proti Paraguayi 0:3, v úterý pak Chilané padli i na hřišti Bolívie 0:1. Největší hvězda týmu se nepředvedla v optimální formě.

Alexis Sánchez v chilském dresu při porážce v Bolívii
Alexis Sánchez v chilském dresu při porážce v Bolívii

„Po fyzické stránce jsem ho viděl úplně z formy. Je tlustší než normálně. Byl bez jiskry, neměl takový pohyb, bylo to něco jiného. To nebyl Alexis,“ zhodnotil Sánchezovy výkony Jose Sulantay, bývalý trenér chilské reprezentace do 20 let pro bulvární deník La Cuarta.

Fanoušci se s názorem trenérského matadora ztotožňují. Na vině však podle nich není on, ale jeho přítelkyně Mayte Rodriguezová, s níž Alexis letos začal randit. Chilským přiznivcům se jejich vztah vůbec nelíbí. Na Facebooku už dokonce koluje protestní událost za cílem jejich rozchodu.  Minimálně zájem o ní vyjádřilo už přes 123 tisíc lidí!

Sám útočník se k celé situaci vyjádřil na Instagramu: „Jste unavení, když jste kritizováni. Jste unavení těmi, kteří chtějí, abyste prohrávali. Jste unavení říkat sám sobě: „Znovu vstanu“ poté, co jste plakal po porážce. Jste unavení říkat světu a lidem, kteří jsou s vámi, že je vše v pořádku. A nejhorší je, že si nikdo neuvědomuje, jak se cítíte. Mám na zádech chilský dres s číslem 7 a je to obrovská zodpovědnost. Proto jsem smutný, že novináři a špatní lidé kritizují, aniž by věděli.“