Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Já se nekoukám! Naháče na ragby pískala nevidomá

Autor: bk

FOTO - O bizardním rutkání, kde se utkaly dva týmy nahých ragbistů, jsme už informovali. Další perličkou z klání na Novém Zélandu je, že zápas pískala nevidomá rozhodčí. Dění na hřišti jí barvitě popisovali její asistentky, pomáhali i diváci u postranních čar.

Utkání mezi týmy The Nude Blacks a Fijian International vyvolalo obrovský poprask. Na hřišti pobíhali nazí hráči, mezi nimi odvážná hráčka Rachel Scott. Všichni úplně nazí.



Nad zápasem dohlížela nevidomá sudí Julie Woodsová. Ta tento speciální zápas pískala už v roce 2004. Před letošním duelem v Logan Parku dostala průvodce, který ji ukázal celé hřiště.

Při samotném utkání jí pomáhali diváci a říkali, kdy má fouknout do píšťalky. Při sobě měla žlutou, růžovou a červenou kartu, které rozeznává pomocí Bralieho písma.

"Zápas v Logan Parku oslaví jedinečnost Dunedinu," sliboval už před zápasem organizátor akce Ralph Davies. To se opravdu povedlo. Fotky odvážných naháčů kolují internetem a jsou velmi populární...

Zápas na Novém Zélandu sledovalo přes 500 diváků, vyvolal i značný mediální zájem. Opravdu vypadá velmi zvláštně, když po hřišti pobíhají nazí chlapíci. A mezi nimi sympatická mladá dívka.

Ragby je kontaktní sport. S nahatými hráči nastoupila i odvážná žena
Ragby je kontaktní sport. S nahatými hráči nastoupila i odvážná žena