Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kateřina Neumannová konečně umí vydělat: Hoteliérkou i v Itálii!

Autor: Tomáš Pokorný (Blesk)

Trochu pozdě, ale přece! Kateřina Neumannová (40), zdá se, konečně zjistila, jak se vydělávají peníze! Zatímco po mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci, jehož organizačnímu výboru šéfovala, zbyly stamilionové dluhy, na právě skončeném šampionátu ve Val di Fiemme bývalá lyžařka vyrýžovala.

Neumannová je v italském horském středisku váženou osobností. V městečku Tesero má dokonce čestné občanství.

A v nedalekém Cavalese si po dobu konání mistrovství světa koupila několik pokojů v příjemném Hotelu Azalea. Ty pak pronajímala dál, například pro potřeby českého lyžařského svazu.

„Spolu s ubytováním nabízela další služby, starala se o hosty jako průvodkyně a tím cenu pobytu znásobila,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj z Itálie.

Vydělala dvakrát

Neumannová tak vydělávala na šampionátu hned dvakrát. Od České televize totiž pobírala honorář za spolukomentování přímých přenosů, v pravidelných denních relacích navíc zpovídala hvězdy světového lyžování.

„Pro nás je Kateřina levná a zároveň maximálně kvalifikovaná komentátorka. Nemuseli jsme jí platit ubytování ani diety,“ pochvaloval si šéf kanálu ČT Sport Jiří Ponikelský.

Neumanová je hoteliérkou hned nadvakrát. V Česku jak známo vlastní spolu s bývalým partnerem a manažerem Josefem Jindrou penzion na Zadově. I ten ale nyní celý pronajímá.

Kateřina Neumannová na tiskové konferenciFoto Blesk

Bez Jindry

„Katka se poučila z chyb, které dříve udělala a už ví, jak se dělá správný byznys. Navíc se jí do toho nikdo neplete, nikdo ji do ničeho netlačí,“ připomíná zdroj Blesku, že Neumannová v minulosti doplatila na vztah s Jindrou, který je otcem její dcery Lucinky. I kvůli jeho častým záletům už s ním ale nežije.

Penzion na Zadově, který Kateřina spoluvlastní
Penzion na Zadově, který Kateřina spoluvlastní