Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsný český fotbal: Fenin ukázal nateklý kotník. Jako koleno!

Autor: ps

Český fotbal se proměnil v peklo! Tedy alespoň pro Romana Bednáře (29) ze Sparty a Martina Fenina (24) ze Slavie. První jmenovaný si při zápase vykloubil palec na ruce, druhý má po drsném skluzu soupeře poškozené vazy v kotníku.

Ve vyhraném pohárovém duelu Sparty na hřišti Jihlavy (2:1 po penaltách) si Bednář při souboji vyhodil palec. Lékaři mu ho nahodili zpět, trpěl bolestí.

Ale ani to Bednáře nezastavilo. Bojuje o základní sestavu, když ho chtěli vystřídat, řekl ne! „Nechtělo se mi z placu. To je normální. Nejsme žádný béčka,“ usmíval se po zápase, v němž vyrovnával na 1:1. Když jeho štace v 72. minutě skončila, bolest nastoupila v plné parádě. „Bylo to šílený. Mám to nateklý, asi dostanu injekci proti bolesti.“

Feninův kotník dostal po skluzu Dosoudila pěkně zabrat.Foto Facebook

Skluz bez trestu

To, jak český fotbal bolí, poznal po návratu z Německa i Martin Fenin. V utkání s Mladou Boleslaví (1:1) ho zákeřným skluzem přejel Radek Dosoudil. Stačilo málo a Fenin mohl mít na delší čas po fotbale. „Mohl mi zlomit nohu. Naštěstí jsem stál jen špičce, kdybych v tu chvíli došlápl i patou, rok bych si nezahrál,“ zuřil slávistický forvard. „Takové zákroky by se měli z ligy vymazat,“ reagoval na atak, který nebyl potrestán ani žlutou kartou.