Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chtěla jsem mu jednu ubalit, zlobí se oběť Saganova štípnutí

Autor: wak

Podle některých demonstrace neúcty vůči ženám, podle druhých dobrý vtípek nebo přinejmenším nic, co by stálo za delší analýzu. Slovenský cyklista Peter Sagan, který sáhl při závěrečném ceremoniálu na pozadí hostesce závodu Kolem Flander, se už za celý incident omluvil. To ale jeho "oběti" nestačí.

Byl to úlet. Zatímco pětadvacetiletá hosteska Maya gratulovala vítězi Fabianu Cancellarovi polibkem na tvář, v závodě druhý Peter Sagan se pokusil o nevkusný žertík. Pohledné blondýně sáhl s úsměvem na tváři na její pozadí.

"Najednou jsem cítila jeho ruku. Nevěděla jsem, že to přijde, protože jsem k němu stála zády. Okamžitě jsem si uvědomila, co se stalo, ale přesto jsem byla vyděšená," svěřila se pro švýcarský server blick.ch Maya.

Sagan se brzy po jeho gestu omlouval na Facebooku i Twitteru, ale pro poníženou hostesku už bylo pozdě. "Měla jsem takový vztek, že jsem se chtěla otočit a jednu mu ubalit. Ale to by situaci pouze zhoršilo, především v očích televizních diváků," dodává.

Celá situace navíc neznepříjemňuje život pouze jí, ale i jejímu příteli, také bývalému cyklistovi. "Od té doby dostává mnoho zpráv, je mi ho líto. Naštěstí zůstal v klidu."

Slovenský cyklista Peter Sagan slaví na stupních vítězů se Švýcarem Fabianem Cancellarou
Slovenský cyklista Peter Sagan slaví na stupních vítězů se Švýcarem Fabianem Cancellarou