Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 hokejek v Babovřeskách 2. Přirozený by to bylo po 10 pivech, smáli se „herci“

Autor: Jan Uhlík

Silná světla vytvářejí v místnosti iluzi slunečného dne. Jenže venku je kosa, 10 stupňů a prší. Pětici herců by to nemělo vadit, jsou od ledu. I jim však drkotají zuby. Ale pssst! Natáčí se letní komedie...

Režisér Zdeněk Troška je zvyklý pracovat s neherci, teď si ukázal na pět hokejistů. „Poslouchají na slovo. Jsou zvyklí na trenéry,“ chválí kvintet producentka filmu Babovřesky 2 Dana Voláková.

Jdeme naostro!

Útočníci Jakub Voráček, Jiří Tlustý, Radek Smoleňák a gólmani Ondřej Pavelec s Jakubem Kovářem v akci. Obraz 88. „Uděláme zkoušku a půjdeme naostro,“ velí rejža.

Hokejisté sedí kolem stolu a mastí karty. S trenérem Martinem Stropnickým. Voráček prohodí repliku o děvčatech směrem k venkovským borcům, Pavelec ho doplní: „Ty asi patřej k vám, co?“ zeptá se.

Uff, »hokejky« si oddechly a plácly si. Záběr se povedl. Napošesté. „Kluci, krásný! Ještě jednu takovou...“

Zdeněk Troška a Jakub Voráček na natáčení Babovřesků 2
Zdeněk Troška a Jakub Voráček na natáčení Babovřesků 2

Hokejisté zase vzali karty do ruky... „Máme, děkuji,“ propustí je po několika hodinách režisér Troška.

Zakázané pivo

Hokejistům padla. Ještě se mrkli, jak se záběry povedly. „Ty vole, to je maso,“ řehtá se Smoleňák. I ostatní mají radost jako po vyhraném zápase.

„Je to umělý, přirozený by to bylo tak po deseti pivech,“ směje se Kovář. Pivo mají zakázané, maximálně nealko. Při tom opakování by se brzy »nacamrali«...