Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slavná 68 se vrátila do Bostonu: Jágrovi sebrali dres!

Autor: bej

Boston otevřel první hokejový kemp nové sezony. A na pravém křídle se prohání, světe div se, číslo 68! To bylo řečí, že Jaromíra Jágra (41) už nepodepíšou. Jenže jak řekli, tak učinili - tenhle dres totiž nepatří slavnému kladenskému rodákovi...

Nepodepsali, ten klučina je o 20 mladší, a o 20 kilo lehčí. Jmenuje se Garnet Hathaway a normálně hraje za univerzitu Brown. Teď si ho vedení bostonského klubu pozvalo na soustředění nováčků a on na věšáku našel dres s číslem, které normálně nosí »Džegr«. Brzy Bruins zapomněli na českou hvězdu, která tam odvedla dost práce. Trochu úcty k číslu budoucího člena Síně slávy by neškodilo!

„Přišel jsem první den a dostal jsem tenhle dres. Zasmál jsem se tomu. Nemyslím, že to něco znamená, ale je to legrační náhoda,“ pravil Hathaway. Ví, že on smlouvu nedostane a Jágra v týmu nenahradí. Vrátí se do univerzitního mužstva, má před sebou poslední rok.

„Je to úžasný zážitek. Pracujeme tvrdě, učí nás spoustu věcí. Jsem šťastný, že je tady,“ dodal student, který na rozdíl od Jaromíra nebyl nikdy draftován.

Žádné stovky milionů, které hokejem vydělal Jágr, Garnet přes léto prodává u stánku.

„S kamarády nabízíme humry s chlebem. Můj táta má v Augustě podnik na zpracování těch potvor. Máme čerstvé maso,“ vysvětlila překvapivá »68« v kempu Bruins.

Zatímco on se ještě po jednom kempu v Pittsburghu vrátí na školu, Jágr ještě neví, kde začne sezonu. Stále váhá s podpisem.

Takhle Jágr válel v dresu Bostonu. Jeho číslo ale nyní bude nosit jiný "medvěd"...
Takhle Jágr válel v dresu Bostonu. Jeho číslo ale nyní bude nosit jiný "medvěd"...

Témata:  NHLbleskJágrsporthokej Sport na Heureka.cz