Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Obrovské štěstí slovenských tenistů: Jisté smrti unikli shodou náhod

Autor: pan

Vyhráli svůj nejdůležitější zápas v životě. A nemuseli přitom ani vstoupit na kurt. Slovenští tenisté Ivo Klec a Kamil Čapkovič nepatří mezi tenisové hvězdy, přesto mohou slavit. Unikli totiž jisté smrti.

Obrovská tragédie, která zasáhla v neděli Rusko a při niž zahynulo padesát lidí, totiž mohla mít ještě horší následky. Jen shodou okolností totiž na palubě chyběli dva slovenští tenisté.

Ivo Klec a Kamil Čapkovič se měli zúčastnit turnaje nižší kategorie v ruském městě Ťumene. Tam se chtěli dostat přes přes Moskvu a Kazaň, u které se právě letadlo při pokusu o přistání zřítilo.


"Ano, byla varianta, že budeme přestupovat právě v Kazani," přiznal pro noviny.sk Klec, kterému patří na žebříčku stejně jako jeho kolegovi místo v páté stovce.

Slovenští tenisté měli společně nastoupit do letadla v Moskvě a vydat se směr Kazaň. Dvaatřicetiletý Klec však nakonec své úmysly změnil a turnaj v Rusku vyměnil za podnik v Itálii.


"Rozhodl jsem se na poslední chvíli účast zrušit a dal jsem přednost Itálii," okomentoval svůj životní krok Klec, který už byl před sedmi lety na žebříčku i ve druhé stovce.

A o pět let mladší Čapkovič? Toho jeho strážný anděl zastavil před jistou smrtí díky tomu, že mladý Slovák nestihl včas vyřídit víza.

"Na turnaj jsem se dostal až na poslední možný moment, už jsem nedokázal vyřídit včas všechny potřebné formality," okomentoval celou situaci bratislavský rodák.