Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fanoušci, provětrejte kapsy. Olympijská čepice za 899 korun, slavné holínky byly levnější!

Autor: Petr Žaloudek

Chcete jet fandit na olympiádu do Soči v oblečení, jaké tam budou nosit čeští sportovci? Pak hodně škemrejte u Ježíška, nebo provětrejte účet. Levná sranda to není.

Olympionici představili úbor ve čtvrtek a sbírá hlavně slova chvály - i když někomu chybí výstřednost z Vancouveru. Co už fanouškům radost nedělá, jsou ceny.

Tak třeba chundelatá ušanka, největší klenot kolekce. K pořízení je za 899 korun, což je o čtyři stovky více, než na kolik přišel hit londýnských her - holínky. Bunda, ve které bude česká výprava nastupovat při zahájení, pak stojí 7 tisíc.

Olympijská kolekce za
13 895 Kč
Tričko 799 Kč
Bunda 6999 Kč
Mikina 1799 Kč
Kalhoty s kšandami
3399 Kč

„Jen kdyby ty ceny byly pro lidi přijatelné,“ povzdychla si na Facebooku českého týmu Renča. „Pánská mikina je parádní. Přijatelná je i cena. Trochu mimo jsou ceny u bund,“ doplnil ji Michal.

Drazí Italové

V porovnání s kolekcemi jiných států se ta česká cenově nejvíce blíží kanadské. I jejich beranice stojí devět set. Zato Američané s kulichem od Ralph Lauren za 2 tisíce můžou tiše závidět a Italové s bundami od Armaniho za 24 tisíc rovnou závistí puknout.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová předvádí české olympijské oblečení pro Hry v Soči
Akrobatická lyžařka Nikola Sudová předvádí české olympijské oblečení pro Hry v Soči

Čeští sportovci představili oblečení pro zimní olympiádu v Soči
Video se připravuje ...