Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mezi českými sportovci v pobřežní olympijské vesnici propukla: Kolománie!

Autor: red

Původní vozový park museli organizátoři pořádně rozšířit. Čeští sportovci si v Soči zamilovali přepravu na kolech, a tak jim čtyři kusy byly brzo málo. Používají je jak hokejisté, tak také stříbrná rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Průkopnicí se stala Martina Sáblíková . Ačkoliv má na pokoji silniční kolo, na kterém jezdí na trenažéru, spolu s rychlobruslařskou parťačkou Erbanovou , nafasovaly »skládačky« na cestu do haly. To aby nezničily speciální galusky, které by navíc mohly zavinit i zbytečný pád.

Kola dokupovali

Důvodem, proč Martina šlape na tréninky i závody, není jen to, že se v létě věnuje cyklistice. „Člověk si provětrá hlavu, nemusí s nikým mluvit, prostě je sám se sebou,“ vysvětlila po stříbrné »trojce«.

Martina Sáblíková se po pobřežní olympijské vesnici prohání na kole.
Video se připravuje ...

Jakmile ji viděli ostatní sportovci z vesnice, začala být kola nedostatkovým zbožím. „Když se připojili další hokejisté, tak jsme se dohodli, že dokoupíme další,“ uvedl pro ČTK šéf výpravy Martin Doktor, podle kterého je teď k mání patnáct až dvacet bicyklů všelijakých druhů.

K výpravám do haly Bolšoj, která je hned naproti vchodu do vesnice, je už používají i hráči z NHL – včera třeba Eliáš , Židlický nebo Erat. Jágr či Nedvěd ale šli po svých.

Opravář

Zatímco Sáblíkové ještě sestrojil kolo její kouč Petr Novák, o novější kousky se stará už jiný technik. A není to žádný servisman, ale krasobruslař. „Dělám to zodpovědně, aby se na tom Jaromír Jágr nerozsekal,“ smál se Michal Březina, vyhlášený specialista přes brzdy.