Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Obviněný Pistorius se zbavuje majetku, nemá peníze: Prodává dům, kde zabil přítelkyni!

Autor: ps

Škrábe se z největšího životního bahna, ale zatím bezúspěšně. Beznohý atlet Oscar Pistorius (27) už třetí týden čelí soudnímu řízení, v němž se snaží obhájit, že svoji přítelkyni Reevu Steenkamp (†29) nezabil úmyslně. Jenže proces stojí velké peníze, které začíná postrádat!

Hendikepovaný sportovec nabídl svoji rezidenci za hotové peníze, které bude muset použít na nákladný probíhající proces. Domu se chce zbavit co nejdříve a požaduje za něho kolem 500 tisíc dolarů (asi 10 milionu korun).

Realitní agentka Ansie Louw, která má prodej na starosti, se však potýká s problémy, jež se spojují s Pistoriusovou kauzou.

„Nemůžeme klientům nabídnout fotografie domu, nesmíme je ani umístit na webové stránky. Hned, jak jsme prostory otevřeli, zájem lidí byl velký. Jenže bohužel z důvodu zvědavosti, ne že by sídlo chtěli koupit,“ posteskla si. „Dveře domu jsme otevřeli ve včera a dnes je poslední den, kdy ho můžeme takto nabízet.“ Poslední slovo, kdo bude nemovitost vlastnit, budou mít atletovi právníci.

Důvody, proč obviněný Pistorius své sídlo prodává, jsou dva. Zaprvé nemá peníze na nákladné soudní řízení (stojí ho asi 180 tisíc korun denně), zadruhé se tam už nikdy nechce vrátit. „Od té doby, co se ta tragická událost stala, nevešel dovnitř,“ řekla osoba, která Oscara dobře zná.