Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Láska výhry přináší! Šarapovová a Dimitrov vyhráli turnaj ve stejný den

Autor: pan

Tohle snad tenisová historie nepamatuje! V jeden den se totiž povedlo vyhrát turnaj jak Marii Šarapovové, tak Grigoru Dimitrovovi. Na tom by nebylo nic až tak divného, kdyby spolu obě tenisové hvězdy netvořili v soukromém životě pár.

Láska jim jednoznačně prospívá. I když sedmadvacetiletá Ruska okupuje kvůli zdravotním problémům v žebříčku pro ní netradiční až deváté místo, je v pohodě. Turnaj ve Stuttgartu, který v neděli vyhrála, o tom vypovídá jasně.

A o čtyři roky mladší Bulhar? Jeho spanilá jízda turnajem v Bukurešti, kde také v neděli ve finále složil i českého tenistu Lukáše Rosola, to dokazuje.

Bývalá světová jednička Maria Šarapovová si ve finále turnaje ve Stuttgartu poradila s pohlednou  Ivanovičovou, nejvíce se však nadřela v druhém kole, kde tři hodiny bojovala s Češkou Lucií Šafářovou.

Výhra v Německu ji může těšit hned dvakrát. Kromě 2,6 milionů korun se totiž může těšit na nový vůz Porsche, který už tradičně vítězka dostává. "Budu si muset postavit novou garáž," okomentovala dar šťastná Ruska.

Její přítel Grigor Dimitrov si prakticky ve stejný čas vychutnával finálové vítězství nad Rosolem. I on si  musel cestu za vítězstvím proklestit přes dalšího českého tenistu, když v druhém kole vyřadil Jiřího  Veselého.

Zatímco Šarapovová si připsala už třicátý turnajový triumf včetně čtyř grandslamových, její milý si do sbírky přidal třetí turnajový vavřín. "Baby Federer", jak se bulharskému tenistovi pro nesporný talent přezdívá, však má prakticky celou kariéru ještě před sebou.

Maria Šarapovová si užívala moře a sluníčka na dovolené v Mexiku
Maria Šarapovová si užívala moře a sluníčka na dovolené v Mexiku