Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý majitel Fulhamu: Sáhli jste na krále popu, proto jdete z ligy

Autor: pta

Ve Fulhamu hledají důvody, proč po této sezoně sestupují z Premier League. Se svérázným vysvětlením přišel bývalý majitel anglického klubu Mohamed Al Fayed. Podle něj se od Fulhamu odklonilo štěstí poté, co nechal loni na podzim odstranit sochu Michaela Jacksona, která stála před stadionem.

Jacksonova socha vyvolávala mezi fanoušky diskuze. Podle Fayeda však neexistoval důvod, aby z podstavce zmizela poté, co klub ovládl americký miliardář s pákistánskými kořeny Shahid Khan. „Když mi o tom poprvé řekl, namítnul jsem, jestli se náhodou nezbláznil,“ popsal Fayed. Jackson skutečně v září z prostranství zmizel. „A teď klub platí cenu – půjde do druhé ligy.“

Jacksonova socha se z Londýna přesunula do Národního fotbalového muzea v Manchesteru. „Khan mi volal, jestli by bylo možné ji vrátit na původní místo. Odpověděl jsem mu, že rozhodně ne,“ prohlásil Fayed.

S Jacksonem ho pojilo dlouhodobé přátelství. Král popu dokonce navštívil domácí zápas Fulhamu s Wiganem v roce 1999. „Michael je skvělý příklad pro každého. Přišel odnikud a vypracoval se v superstar,“ vystihl, v čem byl Jackson inspirativní i pro fotbalové prostředí.