Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud rozhodl! Snoubenka zesnulého hokejisty Vašíčka je zákonnou dědičkou

Autor: Jiří Čada

Přítelkyně tragicky zesnulého Josefa Vašíčka, který zemřel 7. září 2011 při letecké havárii u ruské Jaroslavle, se dostala do sporu s hokejistovou rodinou. Jde v něm o miliony, záležitost dnes řešil soud. A rozhodl ve prospěch Vašíčkovy snoubenky!

Okresní soud v Havlíčkově Brodě dnes rozhodl, že přítelkyně Josefa Vašíčka je jeho dědičkou. Soudce Josef Uchytil dnes ve velmi krátkém jedenácti minutovém řízení rozhodl, že přítelkyně zemřelého hokejisty Vašíčka musí být zařazena do dědičného řízení. "Dospěl jsem  názoru, že je zákonnou dědičkou," uvedl soudce Uchytil.

Obě strany mají možnost se odvolat k soudu k Hradci Králové. "Nešlo o peníze, nechtěla jsem dovolit, aby někdo pošlapal náš vztah," vysvětlovala Vašíčkova přítelkyně Michaela Jajtnerová

Josef Vašíček, otec zemřelého hokejisty, nedokázal odpovědět, zda se rodina odvolá. "Je to soud především o pojistku, která má být v Rusku za Pepíkovu smrt vyplacena," uvedl. Tato částka by se měla pohybovat okolo 100 milionů korun. V současné době, kdy rubl výrazně poklesl, však Vašíček odmítl spekulovat o výši pojistky.

Snoubenka mrtvého hokejisty Josefa Vašíčka: Chci 20 milionů!
Video se připravuje ...

Partnerka hokejisty Vašíčka Michaela Jajtnerová bojuje u soudu o svá práva. Jde o desítky milionů.
Partnerka hokejisty Vašíčka Michaela Jajtnerová bojuje u soudu o svá práva. Jde o desítky milionů.