Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dramatický porod ženy hokejisty Šmída v Kanadě: Jedno z dvojčat je v inkubátoru!

Autor: top, ps

Byly to nervy, ale lepší dárek pod stromeček si reprezentační obránce Ladislav Šmíd (28) nemohl přát. Přímo na Štědrý den se stal otcem dvojčat, která porodila jeho manželka Ashley. Jenže jedno z nich je v inkubátoru!

Takhle dramatické Vánoce asi český zadák ještě nezažil. Černovlasá Kanaďanka, kterou si vzal před dvěma lety v Praze, totiž měla termín porodu až v únoru.

Jenže chlapeček s holčičkou, které šťastní rodiče pojmenovali Ladislav a Zoey, si trošku pospíšili a na svět přišli s více než měsíčním předstihem. „Jedno z dvojčat leží v inkubátoru,“ zní zprávy z kanadského Calgary, jehož dres v NHL Šmíd obléká.

„Každý den děti sledujeme, mazlíme se s nimi. Třeba i pět šest hodin. Nemůžu se dočkat, až je budeme mít doma a budeme se o ně starat,“ rozplýval se novopečený táta po jednom z tréninků. „Ale nezlobte se, už musím jít, čekají na mě v nemocnici,“ dodal a rychle zmizel z kabiny.

Momentálně ale český reprezentant spíše nehraje. Od poloviny prosince se totiž potýkal se zdravotními problémy. A když už se zdálo, že se vrátí do sestavy, zastihla ho šťastná událost a od trenéra dostal volno, aby mohl být s manželkou a miminky.

Šmíd tak v roli otce předstihl svého spoluhráče Jiřího Hudlera, jehož přítelkyně Hana Chymčáková by měla rodit každým dnem.