Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajný příběh exsparťanského milionáře Bonyho Wilfrieda: Za láskou wartburgem!

Autor: nem

Kam se hrabe Šípková Růženka! V Horním Benešově vyprávějí dětem před spaním legendu o fotbalistovi Bonym Wilfriedovi (26). Takový poprask tam slavný exsparťan způsobil.

V červnu 2009 už byl fotbalový silák Bony hráčem nejbohatšího klubu z Letné, ale na trénink týmu z okresního přeboru Bruntálska si to přihasil ve smrdutém dvoutaktu z NDR. A místní kronikář začal slinit tužku…

„Všichni jsme koukali, když hráč Sparty Bony vystoupil z wartburgu. Měli jsme z toho strašnou prču,“ vzpomíná předseda klubu Robert Kaluža.

„A po tréninku, když měl odjet, tak to vypadalo, že zapomněl, jak se do toho varťasu leze,“ dodává rozesmátě. Ovšem pokud jde o Bonyho, pak je třeba za vším hledat lásku. „Byl tady asi čtyři dny s přítelkyní, která tu měla rodinu. Udělali si výlet do Jeseníků a on si s námi byl dvakrát zatrénovat,“ popsal Kaluža jak se slavný »Slon« z Pobřeží slonoviny u polských hranic zjevil.

„On tenkrát ještě moc neuměl česky, ale slovíčka jako dobrý, nebo mám, mu při hře stačila. Lákali jsme ho na pivko, jenže on fotbal strašně žral, takže s námi nešel,“ potvrzuje zprávy o Bonyho železné životosprávě činovník oddílu.

„Zato děti si ho užily. Chvilku cvičil s přípravkou, blbnul s nimi a rozdal jim své sparťanské kartičky. Dodneška je některé mají a vědí, že s nimi kopal hvězdný milionář Bony,“ povídá Robert Kaluža.

Tak, tak. Svět bývalého letenského bombarďáka se kardinálně změnil. Za 1,1 miliardy korun přestoupil k šejkům z Manchesteru City, ročně si přijde na 150 milionů čistého a po Anglii sviští v káře Range Rover Sport Lumma CLR RS. Na nějakého »zadýchaného varťase« už si možná ani nevzpomene…

Bony Wilfried (vpravo) je dokonalý elegán a dámy po něm šílí.
Bony Wilfried (vpravo) je dokonalý elegán a dámy po něm šílí.