Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sex s nezletilou v domě Ronalda? Johnsona si doma vyzvedla policie

Autor: jab

Jeho královské sídlo v Durnhamu osvětlovaly modré majáky, uniformovaní důstojníci kmitali po čerstvě střiženém trávníku. Pondělní dopoledne bude chtít záložník Sunderlandu Adam Johnson ze svého života rychle vytěsnit. Policie si pro anglického reprezentanta přijela domů a zatkla ho. Důvodem je podezření ze sexu s nezletilou dívkou. V současné době je Johnson opět na svobodě, byl propuštěn na kauci. 

Informaci přinesl britský list Daily Mail. Tentýž den byl Johnson z vazby po zaplacení kauce propuštěn, stín viny to ale z bývalého hráče Manchesteru City, kterého Sunderland kupoval s velkou pompou za 10 milionů liber (asi 380 milionů korun) před třemi lety, nesnímá.

Vedení aktuálně 16. týmu Premier League Johsona, která má na kontě dvanáct reprezentačních startů (poslední se datuje na srpen roku 2012), do ukončení vyšetřování vyřadilo z kádru. Úterního klíčového zápasu s Hullem, který je patnáctý a před Sunderlandem má náskok jednoho bodu, se účastnit nebude.

"Je stoprocentně nevinný," nechala se slyšet Johsonova partnerka, která mu nedávno porodila dceru. Stejný názor sdílí i její a hráčova rodina.

K incidentu s 15letou dívkou mělo dojít během Johsonova angažmá u Citizens v roce 2010. V té době měl v nájmu bývalou usedlost Cristiana Ronalda poblíž Alderley Edge, a bouřlivé party za účasti spoluhráčů i pěkných žen byly v rezidenci i klubech ve městě na denním pořádku.

Mejdany byly na denním pořádku

"Hodně si užíval toho, že ho lidé znali, že byl slavným fotbalistou," vzpomíná na Johnsona jeden ze sousedů, který si nepřál být jmenován. "Pro atraktivní ženy měl slabost, často jsme jeho auto vídali opuštěné ráno ve městě. V noci se opil a domů musel taxíkem."

Záložník Sunderlandu Adam JohnsonFoto Reuters

Bouřlivé období Johsonovy kariéry, který působil i ve Watfordu, Leedsu nebo Middlesbrough, údajně skončilo před třemi lety, kdy začal chodit se současnou přítelkyní Stacey Floundersovou. Zkraje ledna se páru narodila dcera Ayla Sofia.

Zda byly matka s dcerou v domě během Johsonova zatčení není jasné.

Matka Floundersové novinářům v pondělí vyvracela spekulace, že její dcera a fotbalista měly problémy. "Jsou si maximálně blízcí. Adam je nevinný, je o tom stoprocentně přesvědčena. Nejsou žádné důkazy, je to strašná situace, ale věřím, že bude brzy vyřešena."

Policie zatím k případu nedodala žádné další informace, k dispozici je jen hlášení z pondělního podvečera. "Dnes v dopoledních hodinách byl zatčen 27letý muž, je podezřelý ze sexuálního styku s dívkou mladší šestnáct let. Na kauci byl propuštěn do doby, než skončí vyšetřování.

Adam Johnson má vážný problém
Adam Johnson má vážný problém