Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Fenin popírá deprese a útočí na Chotěbuz: Dali mi podepsat nepravdu

Autor: nem

Na českého fotbalového potížistu v Braniborsku jen tak nezapomenou. Martin Fenin (27) se pustil do války s Chotěbuzí.

Kdysi supertalent po třech letech a pěti měsících vytáhl svoji šílenou eskapádu, která vyvrcholila pádem z okna a těžkým úrazem hlavy. Proč to dělá, ví snad jen on sám.

V říjnu roku 2011 se zřítil z druhého patra pod vlivem vražedné kombinace alkoholu a antidepresiv. „Pocity rezignace, záchvaty osamělosti a deprese se se mnou táhnou již několik měsíců,“ přiznal tehdy. Dnes všechno popírá. „Nikdy jsem si nesáhl na život, nikdy jsem netrpěl depresemi,“ cituje Fenina deník Bild.

Bývalý reprezentant zároveň zahájil palbu na Energii Chotěbuz, která mu po vyléčení dala druhou šanci. Viní klub z toho, že šířil lživé informace o jeho zdravotním stavu. „Dali mi podepsat nějakou vybájenou nepravdu. V té době jsem vůbec nevěděl, co pojem deprese znamená,“ tvrdí Fenin.

Tenhle útok jaksepatří nadzvedl činovníka Energie Normena Kotheho. „Každý krok jsme v té době učinili se souhlasem Fenina, jeho poradců a rodiny,“ poslal Kothe žhavý balón zpátky na »Feňovu« stranu hřiště.

Co s ním udělá? Bude kopat dál? Kdo ví! Kdo se v něm vyzná? Momentálně je v osmnáctiměsíční podmínce za loupež mobilu a hraje třetí ligu ve francouzském Istres. 

Fenin působil v Česku naposledy v Teplicích
Fenin působil v Česku naposledy v Teplicích