Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Víme, co fotbalisty Viktorky skolilo: V Plzni řádí prasečí chřipka!

Autor: ps

Lídři fotbalové ligy z Plzně se po epidemii prasečí chřipky včera se vrátili k tréninku, ale čtyři hráči jsou stále nemocní. Nejbližší zápas v neděli od 14:15 na Dukle už Viktorka odehraje.

Chřipka typu A, které se říká prasečí, byla podle informací Blesku příčinou toho, že první tým Synot ligy 5 dnů ani netrénoval. Místo toho se ve Štruncových sadech dezinfikovala šatna a hráči se léčili doma, někteří dokonce byli v nemocnici na kapačkách.

„Krajská hygienická stanice v pondělí rozhodla o ukončení opatření z minulého týdne, najíždíme na standardní tréninkový režim,“ řekl mluvčí klubu Pavel Pillár. Potvrdit informaci o konkrétním typu chřipkového viru, který tým minulý týden odrovnal, odmítl.

Plzeň tají i čtveřici hráčů, kteří dosud s chřipkou bojují, nicméně jedním z nich je smolař a reprezentant Václav Pilař. „Počítáme s tím, že odehrajeme podle programu nedělní duel na Dukle,“ pravil Pillár. „Snad se hráči s prodělanou virózou do té doby vyrovnají,“ věří trenér Miroslav Koubek, který včera zahájil jen lehkým tréninkem.

Našel se i termín pro odložený zápas ligy Plzeň – Slavia: ve středu 18. března do 18 hodin.