Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schumacherův syn Mick měl nehodu: Bouračka v rychlosti 160 km/h!

Autor: ps

Tátu má na smrtelné posteli, přesto se vydal v jeho stopách a riskuje na závodních tratích život. Mick, syn legendárního pilota formule 1 Michaela Schumachera, je po otci agresivním řidičem a při testování přestřelil. Boural v rychlosti 160 km/h!

Mick se začíná prosazovat v nižší sérii formule 4, z níž je otevřená cesta do té nejlepší a vysněné kategorie – F1. Jezdí na hraně, závodění miluje, dává mu maximum, což přináší veliké riziko. A poprvé ho pocítil na vlastní kůži!

Při testování v Brandenburgu na východě Německa dostal v rychlosti přes 160 km/h smyk, svůj vůz nezvládl, vyjel z trati a havaroval. Podle informací deníku Die Welt naštěstí vystoupil z kokpitu a nezraněn odešel po svých do bezpečí.

Kariéra mladého Schumachera začala v osmi letech, kdy poprvé usedl za volant závodní motokáry. Touha navázat na úspěšného tátu, který vyhrál 91 Velkých cen a patří k nejlepším pilotům F1 historie, je čím dál větší. Jenže musí se krotit nebo hrozí, že jednou zůstane připoután na lůžko, stejně jako je nyní jeho otec Michael!

Ten se v prosinci 2013 zranil při nehodě na lyžích, upadl do komatu a jeho stav není vůbec dobrý. Podle posledních zpráv dovede rozeznat členy rodiny, bohužel však nemluví. „Jsou vidět určitá zlepšení, ale rehabilitace jde pomalu,“ řekla naposledy mluvčí Sabine Kehm.

Syn Michaela Schumachera Mick věří, že se jeho otec probudí
Syn Michaela Schumachera Mick věří, že se jeho otec probudí