Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vyčerpaná Halepová: Vítěznou trofej nedokázala ani zvednout ze stolu

Autor: pan

Byla to bitva se vší parádou. Simona Halepová porazila ve finále turnaje v Indian Wells Jelenu Jankovičovou po setech 2:6, 7:5 a 6:4. Zápas trval bez dvaceti minut tři hodiny a světovou trojku stál plno sil. Dokonce tak moc, že vyčerpaná tenistka nemohla na tiskové konferenci těžce vydřenou trofej ani zvednout.

Vyčerpaná, ale šťastná dorazila na tiskovou konferenci Simona Halepová. Není divu, letos získala již svůj třetí turnajový triumf, celkově pak jedenáctý. Jako vítězka "pátého grandslamu", jak se turnaji přezdívá, byla ve středu zájmu žurnalistů.

Odpovídat na otázky novinářů zvládla stejně jistě jako přehrávat na dvorci své soupeřky, neporadila si jen s jedinou žádostí. "Už jste si zkoušela zvednout trofej?" ptala se jedna z žurnalistek.

"Sil mám na to dost," reagovala s jistotou Rumunka. Se skleněnou cenou však k smíchu celého sálu ani nepohnula. "Kolik to váží?" brala situaci s úsměvem čerstvá šampionka.

I když se ke svému druhému pokusu postavila, přesto cennou relikvii nad hlavu nedostala. Na další pokusy již nezbyl čas a ani i síla, radost to však třiadvacetileté tenistce vzít nemohlo.

VIDEO: Simone Halepová s trofejí bojovala marně