Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soukalová o těžkém začátku sezony: zakazovali jí nahé fotky!

Autor: bko

Na začátku uplynulé sezony nebyla v pohodě a hlavou se jí honily myšlenky na to, jestli má smysl se dál biatlonu věnovat. Nakonec v ní Gabriela Soukalová zářila - vybojovala medaile z MS i úspěchy ve Světovém poháru. K tomu ale musela najít rovnováhu mezi soukromým životem a dráhou špičkového sportovce.

Na podzim také nabídka na nafocení odvážných aktů propagující boj proti rakovině, pro které měla Soukalová pózovat se svým přítelem, badmintonistou Petrem Koukalem . Proti tomu se postavilo její biatlonové okolí. „I když jsem to měla skoro od všech lidí kolem sebe zakázané, tím víc jsem ráda, že jsem neposlechla,“ přiznala Soukalová pro Magazín MFD.

Proti se stavěl i šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář i šéf biatlonového svazu Jiří Hamza. Soukalová si to svoje prosadila. „Ukázala jsem, že nikdy nebudu jen ta slepá ovce, co půjde se stádem a bude dělat jen to, co jí kdo řekne. S tím ať nikdo nepočítá. Hrozně si vážím Ondry Rybáře a Jury Hamzy. Vím, že to se mnou myslí jen dobře. Ale nelituju, že jsem do toho konfliktu šla,“ řekla Soukalová.

Nakonec se vše v dobré obrátilo. Soukalová se na biatlonových tratích chytila a začala sbírat jeden úspěch za druhým. Před další sezonou si dá pozor a pořádně si odpočine. „Ukázala jsem, že se nenechám snadno zlomit. Teď budu intenzivně odpočívat, abych měla potom z čeho brát.“

Ruce na prsa a Hlídač koulí. Gabriela Soukalová s Petrem Koukalem propagují aplikace na prevenci rakoviny
Ruce na prsa a Hlídač koulí. Gabriela Soukalová s Petrem Koukalem propagují aplikace na prevenci rakoviny