Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dojemná oslava litvínovského Petružálka: Ten pohár je pro TEBE, lásko (†26)!

Autor: bko

V listopadu ho jako blesk z čistého nebe zasáhla životní tragédie, teď mohl litvínovský hokejista Jakub Petružálek (29) své zesnulé přítelkyni Kateřině Netolické (†26) alespoň poslat dojemný vzkaz. Gesto, které udělal poté, co převzal pohár pro mistry extraligy, mluvilo za vše… Ten pohár je pro Tebe, Lásko!

Osud mu uštědřil tvrdou ránu. Jakub Petružálek po smrti přítelkyně opustil úspěšné angažmá v ruské KHL, aby mohl být blízko rodině. Bez hokeje ale dlouho nevydržel, a domluvil se na spolupráci s Litvínovem.

Jakub Petružálek si dopřává vítězných doušků šampaňského z mistrovského poháru
Jakub Petružálek si dopřává vítězných doušků šampaňského z mistrovského poháru

„Někteří lidi pití a práškům asi propadnou, ale já si řekl, že nemůžu být takový slaboch. Ani náhodou,“ vysvětloval pak pro Sport Magazín, jak mu hokej pomáhal s překonáváním ztráty milované osoby. A Litvínov, kde hokejově vyrůstal, z jeho zápalu také profitoval.

Parta kolem Martina Ručinského nakonec dokráčela až k vysněnému titulu. Prvním pro Litvínov v jeho 56leté extraligové existenci. Když pak Petružálek zvedal nad hlavu mistrovský pohár, bylo jasné, komu patří jeho myšlenky…

„Například Kátino jméno na hokejce, které tam mám už šest sedm let, si tam budu psát dál,“ svěřil se před časem. „Už dřív jsem věřil, že když tam bude, je se mnou na dálku její energie. I když jsem hrál v Rusku. Věřím tomu i teď.“

SESTŘIH: 7. finále play off, Třinec - Litvínov 0:2
Video se připravuje ...

Bujaré oslavy! Litvínov vyhrál první titul, stal se mistrem
Video se připravuje ...

Černožlutá EUFORIE. Podívejte se, jak Ručinského parta slavila titul
Video se připravuje ...

Třinec byl chvilku blízko titulu. Sudí ale gól nohou Hrňovi neuznali!
Video se připravuje ...