Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bujará hokejová jízda noční Prahou: Klepiš zkoumal dlažbu, Pavelec bavil dámským kloboukem

Autor: ps

Že byla prohra proti Američanům posledním tažením hokejového nároďáku v Praze? To ani náhodou! Jágr, Voráček a spol. se po nepovedeném boji o bronzové medaile sešli ještě jednou. Zábava začala večeří v Katru, skončila za světla ve vyhlášeném baru plném chtivých zlatokopek.

Program hokejového nároďáku prohrou s Američany neskončil. Přišel čas na to, aby se Růžičkova parta ještě jednou sešla a důstojně se rozloučila.

Začali večeří

Hráči zamířili z haly rovnou na hotel, kde si sbalili věci. Před devátou večer většina nasedla do autobusu a přesunula se do centra Prahy, kde začal bujarý večírek.

Poslední štací hokejového nároďáku byla společná večeře v restauraci, kde si mohli objednat od zvěřiny, přes ryby až po domácí klobásky. Zalili to pivkem za 43 korun za půllitr. Když se atmosféra začala uvolňovat a padlo několik zrzavých kousků, vyrazilo se do víru tance.

Jakub Voráček nasedá. Jede se na společnou večeři.
Jakub Voráček nasedá. Jede se na společnou večeři.

Tančilo se do svítání

Přesun do vyhlášeného baru, kde hokejisté při nočních toulkách často skončí, už zvládl jen menší počet hokejistů. Hlavní roli si zahrál útočník Jakub Klepiš, jenž byl noční vycházkou tak vysílen, že se velmi zblízka podíval na pražskou dlažbu. Přitom ale neztrácel náladu a smál se od ucha k uchu. Podal obdivuhodný výkon!

Zdatně mu sekundoval gólman Pavelec. Ten se za světla v půl desáté vykolébal ze šantánu s dámským kloboukem na hlavě. Chodil po ulici, telefonoval, pak se svým parťákem Jakubem Voráčkem odjeli ve společnosti kamarádů a kamarádek taxíkem pryč.

Závěrečný večírek vyšel, čeští kluci si ho užili, a proč taky ne. Na domácím šampionátu předvedli slušné výkony a branky, které jim chyběly v semifinále a v boji o 3. místo nastříleli na bramborovém večírku.