Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Příběh nemocného fotbalisty Čišovského dojal i v cizině: Čišo, fandí ti celý svět!

Autor: vba

Když si v pondělí fotbalová Plzeň zajistila titul, věnovala ho její dlouholeté opoře Mariánu Čišovskému (35). A tohle dojemné gesto pro nemocného bojovníka zdaleka nerozplakalo jen fanoušky v Česku!

Příběhu obránce, jenž trpí nevyléčitelnou chorobou ALS (amyotrofická laterální skleróza) způsobující kompletní svalovou slabost, si totiž po srdceryvných mistrovských »oslavách« všimla i britská BBC!

Nejvýznamnější ostrovní médium opět připomíná, že ještě před rokem Čišovský bojoval na trávníku s útočníky soupeře, teď má ale proti sobě mnohem zákeřnějšího protivníka.

A čtenáře jeho utrpení nebývale spojilo! „Obrovský respekt Mariánovi, klubu i fanouškům! Tohle je mnohem důležitější než fotbal. Fandíme ti, abys tenhle zápas vyhrál!“ vzkazují v diskusi.

O události píší servery po celé Evropě a dostala se dokonce za oceán! Všude se ale shodují: Čišo, držíme ti palce!

Hezké gesto z Rumunska: Bude mít zápas hvězd

Fotbalisté rumunského Temešváru, kde Čišovský válel mezi léty 2008 až 2011, svého bývalého spoluhráče podpořili už o víkendu, kdy před ligovým zápasem roztáhli transparent »Buď silný, Čišo. Drž se!«

A včera dokonce trenér Dan Alexa oznámil, že se klub chystá pro Mariána uspořádat charitativní utkání hvězd! „Potřebuje morální podporu, snad mu pomůže i Bůh,“ modlí se kouč.

V bývalém klubu na Čišovského také nezapomněli.Foto archiv Blesk

O Marianu Čišovském psala světová média.
O Marianu Čišovském psala světová média.

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...