Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Libereckému hokejistovi Krenželokovi šlo o život: Pobodali ho!

Autor: Tomáš Pokorný, Pavel Ryšlink

Šlo mu o život! Hokejista extraligového Liberce Lukáš Krenželok (31) utrpěl o víkendu při potyčce v ostravské restauraci bodné zranění a skončil v nemocnici!

Včera měl s Bílými Tygry zahájit přípravu na ledě. Jenže z prvního tréninku se musel Lukáš trenérovi Pešánovi omluvit. Zkušený útočník, který má na svém kontě i dva starty za nároďák, leží na traumatologii v ostravské nemocnici a je rád, že žije!

„Jsme v kontaktu s jeho maminkou. Je to smutná událost, všechny nás to vzalo,“ řekl Blesku mluvčí severočeského klubu Martin Kadlec.

Rodinná oslava

Co se přesně stalo? Lukáš se v pátek v rodné Ostravě účastnil rodinné oslavy v restauraci nedaleko zimního stadionu Sarezy, na které byli mimo jiné jeho matka, sestra Eva a švagr. „Během placení došlo k incidentu, který vyústil tím, že byl Lukáš bodnut. Jen díky obrovskému štěstí nebyly zasaženy žádné důležité orgány, píchli ho asi pět centimetrů vedle jater a je mimo ohrožení života,“ řekl zdroj Blesku.

Informace, zda byl Krenželok zasažen nožem, nebo rozbitou skleničkou, se rozcházejí. Kadlec nicméně potvrzuje, že by se měl zcela uzdravit. „Zranění by naštěstí nemělo mít vliv na jeho další kariéru. Zatím ale nemůžeme předjímat, kdy bude moci začít trénovat. Hlavní je, že by měl být v pořádku.“

Proč ke krvavému konfliktu došlo a kdo vítkovického odchovance, který je otcem dvouletého syna Denise, vážně zranil, je zatím otázka. Policejní mluvčí Soňa Štětínská včera nechtěla případ blíže komentovat kvůli nedostatku informací, stejně jako hráčův agent Robert Spálenka.

Víte o incidentu víc? Ozvěte se! Email: tip@blesk.cz