Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalový nároďák »21« se v Rakousku chystá na EURO: Lvíčata bydlí, Košťál rýžuje!

Autor: nem

Říká se o něm, že umí prodat eskymákům kamion ledu. Zrovna teď hoteliér a bývalý vládce české kopané Vlastimil Košťál (57) rýžuje na národním týmu do jednadvaceti let.

 

Bývalý tuzemský boss si holt umí dovalit klientelu i pod ledovec Kitzsteinhorn. Včera ubytoval ve svém hotýlku St. Florian v Kaprunu »Lvíčata« kouče Dovalila, která se tam připravují na Euro.

700 000 Kč

„Nic za tím nehledejte, je to standardní věc, vždyť k němu jezdí i české kluby. Nechci se bavit o ceně ubytování u pana Košťála,“ zůstal tajemný manažer týmu Jaromír Šeterle. A přitom to není žádný »hotel Drahota«, který by svaz stál majlant. Při 40 členech výpravy (je v ní jediná žena – vedoucí mužstva Tereza Šílová) se desetidenní náklady na střechu nad hlavou a stravu vejdou do 700 000 korun. A ochrana patrona hasičů svatého Floriána je zcela gratis…

Pan domácí

Všechny pokoje mají balkón, sedací kout, minibar a vlastní koupelnu s vysoušečem vlasů. K dispozici jsou sauna, solárium i fitness centrum a ve vymazleném stavení už všechno sviští. Servírky a pokojské se točí jako čečetky a na věškerý šrumec dohlíží pan domácí.

„Mám pětapadesát lůžek, kombinovaný česko – rakouský personál a kuchaře, který umí českou, rakouskou i italskou kuchyni. To je základ, protože sportovcům chutná. Jo, daří se mi tady,“ pověděl před časem Vlastimil Košťál. Už sedm let je z fotbalu venku, a přesto mu pořád vydělává prachy…

Kdo už u Košťála přebýval?

Plzeň, Mladá Boleslav, Příbram, Brno, České Budějovice

Vlastimil Košťál má v Kaprunu penzion, kam jezdí čeští fotbalisté. Momentálně u sebe má reprezentaci do 21 let, která se připravuje na EURO.
Vlastimil Košťál má v Kaprunu penzion, kam jezdí čeští fotbalisté. Momentálně u sebe má reprezentaci do 21 let, která se připravuje na EURO.