Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Liga mistrů završí sezonu večerním finále Juventusu s Barcelonou: Méďo, už neplač!

Autor: om

Co se Pavlu Nedvědovi (42) nepovedlo jako hráči, může dohnat coby šéf Juventusu Turín. V Berlíně hraje italský mistr finále Champions League s Barcelonou (20:45). I když je » Méďův« outsiderem, dá se očekávat zajímavá zápletka.

Byl to tehdy hloupý faul na půlce, který zničil Nedvědův sen o finále Ligy mistrů. V semifinále 2003 seknul nohou po McManamanovi z Realu a dostal žlutou kartu, která znamenala stop. Pavel ji oplakal a Juve bez něj prohrál duel o pohár s AC Milán v penaltovém rozstřelu.

Turín je ve finále od té doby poprvé a jediný pamětník obou střetů, Gianluigi Buffon, to vidí před střetem s Barcelonou realisticky: „Messi je mimozemšťan, který přiletěl zahrát si s lidmi. Doufáme, že až v sobotu přistane na Zemi, stane se z něj obyčejný člověk,“ prohlásil brankář.

Papírově je to jasné, Barcelona s kurzem 1,6 je lepší prostě ve všem, na výhru Juventusu je kurz 6. I tak 97 % sázkařů dává své peníze na katalánský tým. „Je atypické, aby ve finále takové soutěže byly propastné rozdíly, ale stalo se,“ říká bookmaker Tipsportu Petr Urbanec.

Potvrdí to španělský mistr na hřišti? Sportovní ředitel Juventusu Pavel Nedvěd a spol. budou proti!

Vladimír Táborský a Pavel Nedvěd před zápasem Sparty s Olomoucí
Vladimír Táborský a Pavel Nedvěd před zápasem Sparty s Olomoucí