Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Král o kauze Růžička: Mimořádně zasedne výkonný výbor!

Autor: top

Nová obvinění v kauze kolem Vladimíra Růžičky jsou vážná! Uvědomuje si to i šéf českého hokejového svazu Tomáš Král. „Na zítra jsem svolal mimořádné zasedání výkonného výboru, na kterém to budeme řešit,“ řekl Blesku.

Informace o dalších zpovědích rodičů hokejistů, kteří mluví o tom, že byli osloveni, aby zaplatili současnému kouči nároďáku a bývalému trenérovi Slavie Vladimíru Růžičkovi statisíce, se Král dozvěděl zprostředkovaně.

„Jsem momentálně ve Švýcarsku, zatím mám zprávy po telefonu. Přepis těch zpovědí nemám, ale pověřil jsem kolegy, aby ty reportáže stáhli. Zítra celou věc budeme řešit na mimořádném zasedání výkonného výboru,“ uvedl Král.

„Dosud byl, jak všichni víme, znám jeden podivný případ, s nímž oznamovatel přišel na veřejnost až po roce. Ale tohle už výrazně poškozuje jméno českého hokeje. Zatím mám takové informace, že se vše týká věcí, které se děly výlučně v jednom klubu, ale má to velmi negativní dopad na celý hokej,“ uvědomuje si Král. „Jen mě mrzí, že se všechno dozvídám až z médií, že mě s těmi informace nikdo neoslovil.“

Na námitku, že se mu mohl ozvat i kouč Růžička, jehož autoři reportáží na Radiožurnálu oslovili, reagoval opatrně. „To si netroufnu říct.“