Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bratři Ptáčníkové se podle jejich slov stali oběťmi Růžičkova jednání: Zničil nám kariéru!

Autor: jar

Dvojice Vladimír Růžička, Jiří Mouček ukončila sny nejednomu mladému hokejistovi. Josefu Ptáčníkovi však rozbili manželství a jeho synům Josefovi (23) a Martinovi (21) zničili slibně rozjetou kariéru!

Oba útočníci patřili v juniorce Chomutova, respektive Slavie k těm lepším. Jenže doplatili na to, že jejich otec nesehnal 150 tisíc korun pro vykutálené duo Růžička, Mouček, aby Josef hrál první ligu v Mostu. Ten tak putoval do druholigového Klášterce a v roce 2013 ukončil kariéru.

Martin, který válel v juniorce Slavie se stejně starým Tomášem Hertlem, musel před dvěma lety z pražského týmu odejít, kariéru ukončil loni. „Jsem rád, že táta sebral odvahu a že to prasklo. Je to pro nás velké zadostiučinění,“ poukázal Martin na fakt, že na základě svědectví jeho otce pro Radiožurnál rezignoval Růžička na post trenéra nároďáku.

Martin na hokej zanevřel a pracuje jako řidič v Mladé Boleslavi. Josef si vydělává jako »bachař« ve věznici Všehrdy u Chomutova. „Nikomu bych to nepřál. Dáváte góly, ale protože tatínek kluka, který to neumí, zaplatí a nebo jeho maminka vleze trenérovi do postele, dostane se mezi chlapy místo vás,“ smutní Josef, který ale na hokej nezanevřel. Po dvou letech půstu se k němu v létě vrátí v barvách Klášterce.