Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdo je žhavá posila Sparty Steinhöfer? S Feninem podpálil byt v Německu!

Autor: ps

Sparta koupila průšviháře! Defenzivní fotbalista Markus Steinhöfer (29) byl pro letenský tým žhavým zbožím. Tak žhavým, že se pomalu zapomnělo na událost ze srpna 2008, kdy s českým útočníkem Martinem Feninem podpálil byt ve Frankrurtu.

Je tu už sedm let, kdy Steinhöfer oblékal dres bundesligového Eintrachtu s bývalým českým reprezentantem Feninem. Společně pobývali v podkrovním bytě v městečku v Neu Isenburg, kde si chtěli jeden večer pochutnat na šťavnatém masíčku.

Patrně se jim nechtělo ven, tak si rozdělali plynový gril na malém balkonku. Jenže co čert nechtěl, byt byl za chvíli v plamenech. „Byl jsem zrovna uvnitř, když Markus hodil na gril maso. Když jsme gril zapnuli, rozhořel se, a jak na něm byla vadná hadička, tak se vznítil oheň,“ komentoval životu nebezpečnou událost Fenin.

„Měl jsem strach, tak jsem vyběhnul ven bez klíčů, bez telefonu, jen v trenkách a zabouchl si dveře,“ líčil tehdy komicko-dramatickou situaci Fenin. Škoda se podle německého listu Bild vyšplhala na 2,4 milionu korun, poničen byl nejen interiér, ale také část střechy. Ani jednomu z fotbalistů se nic nestalo.

Snad tedy bude Steinhöfer, který v minulé sezoně sestoupil s týmem VfR Aalen z 2. německé ligy do třetí, stejně zapálený i do fotbalového dění v rudém dresu…