Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrůzný pád olympijské medailistky na kole: Rozsekala se za cílovou čárou!

Autor: ps, ČTK

Stříbrná olympijská medailistka v silniční cyklistice Lizzie Armistead (26) měla ve středu těžký pád. Ten přišel krátce poté, co vyhrála úvodní etapu závodu Women's Tour. Britská cyklistka neutrpěla vážná zranění, v závodě ale pokračovat nebude.

Armistead vyhrála etapu v hromadném spurtu a ještě před páskou zvedla na tradiční oslavu ruce nad hlavu. Několik desítek metrů za cílem však podle všeho zachytila jednoho z fotografů a skončila v kotrmelcích na zemi.

Vítězka loňských Her Commonwealthu a pětinásobná medailistka z mistrovství světa na dráze byla převezena do nemocnice v Norwichi. Vyšetření ukázalo, že má Armisteadová pouze odřeniny a žádné zlomeniny, a byla brzy propuštěna.

„Pamatuju si, že jsem díky pomoci svých kolegyň z týmu vyhrála, a pak už nic moc. Nemám nic zlomeného, jen to bolí,“ napsala Armitstead na twitteru. V etapovém závodě chtěla pokračovat, po poradě s vedením své stáje Boels Dolmans se však rozhodla nestartovat a šetřit se před britským šampionátem, jenž se pojede 28. června.