Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvitová před obhajobou grandslamového triumfu: Odhalila wimbledonské rituály!

Autor: zal

Dodávají jí odvahu, nabíjí ji energií, ženou ji k vítězství. Ať už má Petra Kvitová (25) jakoukoliv sezónu, ve Wimbledonu se mění v šelmu. I díky rituálům.

Je to její nejoblíbenější turnaj. Cítí se na něm jako doma. Jak by ne, když už má doma dva vítězné stříbrné talíře. O ten třetí začne česká tenistka bojovat už v pondělí a přiznává, že bude nervóznější než loni. „To proto, že obhajuji titul,“ vysvětluje Petra.

Jedna barva

Jak se bude blížit první zápas, v hlavě Kvitové nebude vrtat jen to, jak vyzrát na úvodní soupeřku, ale i způsob, jakým si ozdobí nehty. „Mám ráda lakování nehtů a dělám to skoro před každým zápasem,“ prozrazuje jeden ze svých rituálů.

Jako fotbalový trenéři nemění vítěznou sestavu, Petra drží vítězný odstín. „Jakmile zůstávám déle v turnaji, používám pořád stejnou barvu,“ přiznává.

Oblíbená kafíčka

Na Wimbledonu se stalo tradicí i ubytování v »domečku«. Kvitová si pronajímá dům nedaleko kurtů, aby neztrácela čas a nervy soubojem s londýnskou dopravou. Na jeho zahradě se dá nejen relaxovat, ale i cvičit, jak ostatně ve středu ukázala na fotce. A co má Petra ve zvyku, když má zrovna v britské metropoli chvilku volna? Většinu dní prý chodí na kafíčko a kouká na filmy.

Jahody se smetanou? Tenhle zvyk jí nevoní!

K Wimbledonu patří stejně neodmyslitelně, jako tráva a déšť. Na jahodách se smetanou si denně pochutná skoro 9 tisíc lidí. Petru Kvitovou ale ve frontě nehledejte. Tenhle rituál nevyhledává.

„Jahody jsou dobré, ale jen pokud je máte bez smetany a cukru. A tady je spousta smetany,“ objasňuje česká tenistka, která si dává pozor na to, co baští. Přesto oblíbené pochutině londýnských diváků úplně neodolá. „Řekla bych, že během turnaje si dám tak jeden košíček. Maximálně dva,“ připouští.