Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Světová rarita na Slovensku! Policie zatkla fotbalistu, protože chtěl trénovat

Autor: rjm

Policie obvykle na fotbale zasahuje proti chuligánům, na Slovensku ale byla před pár dny k vidění světová rarita. Strážci pořádku si přišli na hřiště v Dunajské Stredě pro afrického fotbalistu Franckyho Nguekama (25). Ten podle serveru váš čas.sk chtěl trénovat s prvním mužstvem, jenže byl přeřazený do rezervy, a tak na něj zástupci klubu zavolali policii. Ta jej vyvedla ze stadionu.

„Žádám slovenská média o pomoc! Mého manžela, který má profesionální smlouvu s Dunajskou Stredou odvedla ze hřiště policie kvůli tomu, že chtěl vykonávat svoji práci,“ napsala v mailu, který přišel do redakce zmíněného serveru manželka kamerunského fotbalisty. Ten na začátku minulého roku podepsal s DAC profesionální smlouvu. Uvádí to server váš.čas.sk

I podle interpretace manželky si hráč nedokázal vyřídit potřebné formality, aby si mohl prodloužit pobyt na Slovensku, který by mu potvrdily i slovenské úřady. Vrátil se proto domů, kde se několikrát pokoušel získat potřebné dokumenty, ale nedokázal je mít pohromadě tak, aby se mohl na Slovensko vrátit. Dokázal to až po sedmi měsících.

„Do klubu se vrátil bez patřičné výkonnosti. Dostal proto kondičního trenéra a přeřadili jsme hráče do rezervního týmu, za který i několikrát nastoupil. Ani tam nás ale nepřesvědčil a navíc byl ještě vyloučený. Za incident dostal trest na čtyři zápasy. Chtěli jsme se s ním proto dohodnout na nových podmíkách. Dostával polovinu platu, i když v klubu nebyl. On ale nepřijímá poštu a nechce trénovat s béčkem. Nechceme, aby došlo k nějaké nepředvídatelné události na tréninku prvního týmu,“ uvedl ve svém prohlášení klub DAC Dunajská Streda.

„Nejprve jsme ho upozornili prostřednictvím bezpečnostní služby, ale nakonec jsme museli zavolat policii, kteří hráče odvedli k výslechu,“ informoval prezident klubu Tibor Végh, který nemá ze současné situace radost. Netuší, jak se celá kauza vyvine. „Zatím s hráčem máme smlouvu. Nejraději bychom ji zrušili, ale hráč odmítá přebírat poštu,“ tvrdí Végh. Kamerunec se stále domáhá svých práv plynoucích z původně uzavřeného kontraktu.

Jak se příběh vyvíjel
Francky Nguekam přišel do klubu 1. března 2014 a podepsal smlouvou na 2,5 roku. Poslední oficiální zápas za DAC odehrál 16. srpna 2014. Sedm měsíců pobýval mimo Slovensko, protože neměl v pořádku dokumenty nutné pro prodloužení pobytu. Do klubu se vrátil až v dubnu letošního roku a byl přeřazen do rezervy. 23. června hráče odvedla z tréninku prvního týmu DAC policie, když odmítl odejít dobrovolně ani po výzvě bezpečnostní služby.