Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední přání umírající fanynky Pittsburghu: Jardo, vyhraj nám Stanley Cup!

Autor: vba

Trpí rakovinou mozku a doktoři jí dávají zhruba rok života. Co si teď Michelle Hardy (46) přeje stihnout ze všeho nejvíce? Stanley Cup pro Pittsburgh a návrat Jaromíra Jágra (43)!

Na Tučňáky chodí společně s dcerou Kate (22) teprve pár let, přesto už patří mezi nejvěrnější fanynky. O to víc Michelle mrzí, že neviděla, jak tým okolo hvězd Jágra a Lemiouxe na začátku devadesátých let dvakrát vyhrál nejlepší hokejovou ligu světa NHL.

V nadcházející sezoně má Hardy kvůli zhoubné chorobě zřejmě poslední možnost, kdy se triumfu na vlastní oči může dožít. „Chci si splnit ještě pár snů. Vidět Kate, jak dokončí vysokou, oslavit s manželem stříbrnou svatbu. A hlavně chci, aby Pittsburgh vyhrál Stanley Cup!“ přeje si a doufá, že u toho bude i »Džegr«.

Přestože jméno české legendy po divokém odchodu v roce 2001 zanechává ve městě rozporuplné emoce, Hardy je nakloněna té části, která Jágra miluje. „Jeho číslo 68 mám i jako heslo na mobilu,“ chlubí se. Tak teď už »jen« stačí, aby Jágr opustil slunnou Floridu a svou kariéru v NHL uzavřel v Pittsburghu třetím pohárem!