Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sexistický Wimbledon! Na kurtech se prohloubily rozdíly mezi pohlavími

Autor: vba

Za stejné peníze se rvou na rozpáleném kurtu minimálně o desítky minut déle. Na rozdíl od svých ženských kolegyň si navíc ani nemohou vzít pauzu na odpočinek. A tenisty-muže to štve: Wimbledon je sexistický!

Teplota v londýnském All England Clubu i včera přesáhla třicetistupňovou hranici. Co to znamená? Že ženské hráčky si mohou mezi druhým a třetím setem vybrat desetiminutovou pauzu na odpočinek. Jenže pánové ne. A pěkně je to štve!

„Nechápu, proč jsou rozdílná pravidla. Pokud je přestávka kvůli zdravotním potížím, tak tomu rozumím. Jinak ale ne,“ zlobí se například světová trojka Andy Murray.

Ten sice v prvním kole porazil Kazacha Kukuškina hladce ve třech setech, na dvorci však i tak strávil dvě a čtvrt hodiny a po duelu si místo radosti jen vyčerpaně otíral pot. Jaký rozdíl například oproti Petře Kvitové, která měla s Nizozemkou Bertens práci hotovou už za 35 minut...

Ženy: Je to OK!

Samy tenistky si však nespravedlnost nepřipouštějí. „Jo, je tu vedro, ale třeba na Floridě je to mnohem horší. Všichni budeme v pohodě,“ prohlásila Serena Williams.

A Maria Šarapova byla ještě údernější. Když se jí britští novináři zeptali, zdali nepůsobí sexisticky, že si pauzu mohou vyžádat jen ženy, rozzlobila se. „Pane bože, pokud to mužům vadí, tak ať si změní pravidla. Proč bychom to ale my nemohly využívat?!“ obořila se.

Tohle chlapům vadí

Kolik setů musí uhrát k vítězství: muži - 3, ženy - 2
Možnost si vybrat pauzu kvůli horku: muži - NE, ženy - ANO
Průměrná délka finálového zápasu: muži - 2,5 hodiny, ženy - 1,5 hodiny
Odměna za wimbledonský titul: muži - 71,8 mil. Kč, ženy - 71,8 mil. Kč