Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladá Boleslav odletěla do Norska bez největšího esa: Záhada kolem Baroše!

Autor: nem

Co se děje? Slavný internacionál a snajpr Milan Baroš (33) je v Mladé Boleslavi k nepotřebě? Včera vůbec neodletěl do Norska k odvetě 2. předkola Evropské ligy. Trenér Jarolím to vysvětlil tím, že svou hvězdu nechce stavět na norské umělé trávě, která by mohla škodit jeho zdravotnímu stavu.

Středočeši před týdnem doma rupli s Strömsgodsetem 1:2, jsou na pokraji bleskového ostudného vyřazení a dovolí si luxus nechat doma své eso? Za této situace by byl »Bary« platný, i kdyby měl jen hučet do mančaftu, aby začal konečně hrát fotbal...

Zdravý nemocný...

Jenže s týmem není. Proč? Podle vyjádření klubu a samotného hráče je to všechno podivně zašmodrchané. „Milan je zdravotně stoprocentně v pořádku. Trenér Jarolím rozhoduje o tom, kdo pocestuje a rozhodl, že Milan nepoletí,“ uvedl včera po ránu šéf tiskové komunikace Jiří Koros.

Ani jako obří persona a morální podpora, na kterou dá celá těžce zkoušená kabina? „Měl jsem lehký zánět v achilovce. Já potřebuju trénovat a ne sedět v letadle a cestovat,“ řekl Blesku Milan Baroš krátce před polednem. „Klukům jsem samozřejmě popřál hodně štěstí a věřím, že to otočí a postoupí,“ připojil. Tak je zdravý, nebo nemocný?

Co na to sponzoři?

Před sezonou podepsal Baroš v Boleslavi kontrakt na dva roky. Podle zdrojů Blesku si vydělá 500 000 korun měsíčně tak, že 200 000 mu dává klub a 300 000 automobilka. Doháněl manko v tréninku a za pět týdnů odkopal pod koučem Karlem Jarolímem pouhý poločas a vstřelil jeden gól.

A tohle sponzorům stačí? Nebo ho snad Jarolím šetří na sobotní ligu s Libercem? „Ještě nevím, jestli nastoupím. Domluvím se s trenérem,“ pokrčil rameny Milan Baroš. Sezona mu ještě nezačala...

Útočník Milan Baroš si zahrál za Mladou Boleslav. S kapitánskou páskou dovedl tým k vítězství, gól dal po necelých dvou minutách.
Útočník Milan Baroš si zahrál za Mladou Boleslav. S kapitánskou páskou dovedl tým k vítězství, gól dal po necelých dvou minutách.