Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

V Gabonu si stěžují na Messiho: Byl neoholený a špinavý! Nejsme zoo

Autor: bko

Zaplatili mu pěkný balík, aby přijel položit základní kámen stadionu, kde se v roce 2017 budou hrát základní skupiny Poháru národů. Ale hvězdný Lionel Messi si v africkém Gabonu vysloužil pořádnou porci kritiky. Na slavnostní ceremoniál s prezidentem země totiž dorazil v tričku a džínových šortkách.

„Mesiáš fotbalu dorazil do Gabonu, jako by šel někam do zoo: špinavý, neoholený a s rukama v kapsách, vypadal jako chudý příbuzný,“ napsali v oficiálním prohlášení představitelé opoziční strany Spojeného lidu Gabonu (UPG), které Messi evidentně pořádně namíchl.

Lionel Messi zdí základní zeď stadionu v Gabonu... Na internetu kolují vtípky, že je nejlépe placený zedník na světě
Lionel Messi zdí základní zeď stadionu v Gabonu... Na internetu kolují vtípky, že je nejlépe placený zedník na světě

„Když se jmenujete Lionel Messi a jste multimilionář, nemáte právo se prezentovat představitelům země, i kdyby banánové republiky, s rukama v kapsách utržených a rozedraných šortek,“ durdí se politici.

„Gabon není zoo. Nevíme, proč Argentinec do Gabonu přijel, ale máme právo upozornit na jeho nedbalost a nedostatek respektu k normám a zásadám. Jsme nespokojení s Messiho chováním a oblečením. Čistě jen z důvodů, které jsou spojené s respektem k hostitelské zemi, odsuzujeme fotbalistovu, přinejmenším netaktnost!“ uzavřela opoziční strana své rozhořčené prohlášení.

Podle France Football dostal Messi za svou návštěvu zaplaceno 3,5 milionu eur (asi 95 milionů korun), hráč to ale popírá. Jeho verzi potvrzuje i probarcelonský deník El Mundo Deportivo, který prý provedl nezávislé šetření a došel k názoru, že Messi žádné peníze nedostal.