Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jágr píše knihu a káže: Bůh nebude uklízet sr***y po lidech!

Autor: jab

Šibalský kukuč? Vrabčí hnízdo na hlavě? Výraznějším motivem posledního příspěvku Jaromíra Jágra jeho "Hokejové rodině" na facebooku je masivní kříž. Legendární hokejista, kterému víra pomáhá v osobním i sportovním životě řadu let, v něm apeluje na fanoušky, aby si našli svou cestu k bohu. Budou pak šťastnější.

Jágr je roky pravoslavným křesťanem, v roce 2000 jej pokřtil pražský patriarcha. "Prostě jsem vycítil, že to potřebuju," stručně svůj čin vysvětlil Jágr, který v té době hrál za Avangard Omsk. Rusko je spolu a Balkánem a Řeckem zemí, kde se pravoslaví nejvíce daří.

Křížek, jakožto symbol pravoslavného křesťanství, Jágrův krk často zdobí. Pro fotografii, kterou 43letý útočník v pondělí umístil na svůj facebookový profil, ale decentnější variantu nahradil pořádný obr. "Myslím, že člověk má ve svém životě dva důležité úkoly. Prožít svůj život jak nejlépe umí a najít cestu k bohu," káže v příspěvku Jágr a svou myšlenku ještě větví. "Čím rychleji najdeš tu cestu, tím lépe. Šťastněji svůj život prožiješ, to vím na 100%," apeluje autor 47 bodů z loňské sezony NHL a nejužitečnější hráč květnového mistrovství světa.

Na Jágrův kompletní příspěvek se podívejte ZDE>>>

Stejně jako každý Jágrův příspěvek vyvolala i toto filozofické zamyšlení bouřlivou reakci. Jak ve smršti lajků, během tří hodin si příspěvek oblíbilo 18 tisíc fanoušků, tak v komentářích pod fotkou. Některé stihl ještě sám Jágr zglosovat, některé i pořádně rázně.

"To jako má bůh kazdou naši sr***u uklidit? To by ani nemělo cenu žít," durdí se útočník Floridy pod jedním z příspěvků. K tématu své víry a pravoslaví obecně navíc plánuje napsat knížku, jak přislíbil v další glose, takže se fanoušci mají na co těšit.

Jaromír Jágr bez servítek odpovídá i v komentářích pod svými příspěvky Jaromír Jágr bez servítek odpovídá i v komentářích pod svými příspěvkyFoto Repo facebook