Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šprým zemědělce Jágra: Seychely? Příští slečnu vezmu na pole u Kladna

Autor: jab

Pamatujete na slavnou "zemědělskou" fotku Jaromíra Jágra? V ruce třímá vidle, k polosvlečenému tělu se tiskne tehdejší přítelkyně Andrea Verešová oděná do dresu Pittsburghu Penguins. V posledním příspěvku Hokejové rodině se Jágr k životu na statku vrátil. "Práce na něm byla taková dřina, že hokej byl oproti tomu dovolená," napsal útočník Floridy na svůj facebookový profil.

V šesti letech udělal Jágr každý den 600 dřepů, o dva roky později už bylo jeho normou 1000-2000 dřepů a 100 kliků. Příběhy z mládí nejslavnějšího českého hokejisty zlidověly, díky němu má snad každý Čech v nějakém povědomí Hnidousy, Jágrovo rodiště.

V současné době 43letý útočník pobývá před odletem do Ameriky v Česku a kromě tréninků se svými prvoligovými Rytíři si našel čas i na návrat na rodnou hroudu. Doslova, na svůj oficiální facebookový profil umístil Jágr fotografii z Hnidous s kombajnem i pár vzpomínek.

"Dělat hospodářství dříve bylo daleko těžší. Dnes jsou na vše stroje, dříve byly potřeba hlavně svaly. Ještě, že tomu tak bylo, jinak bych nikdy nehrál NHL. Práce na statku byla taková dřina, že hokej byl oproti tomu jako dovolená," vyznal se Jágr a tradičně dodal filozofickou glosu, tentokrát z dílny svého 75letého otce, Jaromíra Jágra staršího.

"Když jsem se táty zeptal, proč se 50 let dře na poli, řekl mi: Tak, jako si musíš vážit lidí, kteří ti během života pomohli, tak já si zase vážím polí, protože nám pomohly se uživit během těžkých časů," napsal autor 47 bodů v loňském ročníku NHL.

A ač toho času se po Jágrově boku žádná oficiální přítelkyně neobjevuje, pro příští slečnu má slavná 68čka vzkaz. "Už se těším už vidím výraz nějaké slečny, až se jí zeptám : Nechceš se mnou jet na... A ona mi skočí do řeči a vykřikne - na Seychely? A já - ne, na pole u Kladna."

Na celý příspěvek Jaromíra Jágra se podívejte ZDE.

Jaromír Jágr si udělal tématické selfie s kombajnemFoto Repo: Facebook