Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hrůza! Pilota F1 Buttona s manželkou omámili a okradli: Škoda jde do milionů!

Autor: Tomáš Pokorný

V horor se změnila dovolená pilota formule 1 Jensona Buttona (35) s exotickou manželkou Jessicou Michibatou (30). Lupiči je okradli v jejich pronajaté vilce v St. Tropez, když spali. Mezi odcizenými věcmi je i prsten za téměř 10 milionů korun!

Kriminalisté pracují s verzí, že zloději slavný pár omámili ve spánku uspávacím plynem, který do domu pustili prostřednictvím klimatizace. Teprve pak vnikli dovnitř a začali brát, co jim přišlo pod ruku. O jejich drzosti svědčí fakt, že Jessice přímo z prstu stáhli zásnubní prsten s diamantem za 9,5 milionu korun. Celková hodnota uloupených věcí je ještě o dva miliony vyšší.

Britský jezdec a jeho japonská kráska nebyli v letním sídle sami. Spolu s nimi tam ve vedlejších místnostech spali další tři kamarádi.

„Dva muži vnikli do domu, když všichni spali a ukradli řadu věcí včetně šperků, hlavně zásnubní prsten,“ řekl britskému deníku The Sun mluvčí Buttona. „Podle policistů to není první případ, který se v této oblasti stal. Za posledních pět let je to už poněkolikáté.“

Button, Jessica ani jejich přátelé nebyli nijak zraněni, celá událost jimi ale pořádně otřásla. „Když se ráno probudili, zpočátku byli všichni mimo. Pak si uvědomili, co se stalo. Dům byl vzhůru nohama. Samozřejmě byli v šoku, když si představili, že ti zloději se pohybovali kolem nich,“ konstatoval mluvčí.

Podle policie je nanejvýš pravděpodobné, že zloději svůj čin plánovali od prvního dne, co se Button s manželkou a přáteli v domě ubytovali. „Jenson se zhrozil, když si vzpomněl, že některý večer se s klukama zdrželi o něco déle ve městě a holky byly v baráku samy. Podle policistů ale lupiči uskutečnili svůj plán, až když měli jistotu, že jsou všichni v domě a tvrdě spí,“ dodal mluvčí.

Pilota F1 Buttona s manželkou omámili a okradli
Pilota F1 Buttona s manželkou omámili a okradli